cursus gezonde zelfliefde

Een cursus van acht dagdelen - voor iedereen toegankelijk

Over de cursus

Voor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen en die tegelijkertijd kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Het is niet nodig om ervaring te hebben met meditatie of Zijnsoriëntatie.

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier.

Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude overlevingspatronen die ons opgetrokken en onrustig maken, en die te weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar wat kan zijn. Hierdoor verliezen we onze innerlijke rust, evenwicht en gevoel van verbinding.

In de cursus oefenen we met het doorbreken van de overlevingspatronen. We richten ons rechtstreeks op de rijkdom en compleetheid van wie je om te beginnen al bent, op je altijd al aanwezige vrije aard. Gezonde zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn.

Zijnsgeoriënteerde Meditatie

In de cursus leer je je aandacht om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.

Door gezonde zelfliefde te beoefenen en te trainen word je presenter en liefdevoller naar jezelf en anderen. Doordat je meer gaat rusten in je eigen basis word je onafhankelijker, minder opgehangen aan omstandigheden (relaties, ervaringen, dingen). Je staat losser en kunt daardoor helderder zien. Hierdoor ontwikkel je spontane compassie en een heldere, liefdevolle betrokkenheid naar alles en iedereen.

Werkvormen zijn: meditatie, energiewerk, visualisatie en bewustzijnsoefeningen. De focus ligt op het fysiek-energetisch ervaren van je Zijnsaard en leren rusten in je basis.

Centrum de Linde

Sfeervol ingericht bewustzijnscentrum in Bilthoven. De Lindeboom is van oudsher een plek waar mensen samenkomen en elkaar ontmoeten. Centrum de Linde heeft als visie mensen te begeleiden op hun pad naar welzijn en persoonlijke groei.

Meditatiekussens en matjes zijn aanwezig.

Centraal gelegen in het Groene hart. Gratis parkeren voor de deur. Op 15 minuten lopen van station Bilthoven. 

Adres

Centrum de Linde Jachtlaan 15 3721 CA Bilthoven

Meditatie Studio Bilderdijkkade Amsterdam

Lichte, inspirerende meditatiestudio in een mooie oude buurt in Amsterdam. Betaald parkeren voor de deur. Met OV bereikbaar, oa met Tram 13 vanaf Amsterdam CS. Uitstappen bij halte Bilderdijkstraat.

Meditatiematten, meditatiekussens en bankjes zijn aanwezig. 

Adres

Meditatiestudio Bilderdijkkade 26-4 1053 VC Amsterdam

Inspiratieronde

Wat ga je leren?

De cursus bestaat uit 8 dagdelen van 3 uur. In deze cursus leer je:

Praktische informatie

Algemene informatie

Data                                                                                           6 en 13 maart, 3 en 17 april, 1 en 15 mei, 5 en 26 juni 2024 in Bilthoven. 

15 en 22 maart, 12 en 19 april, 10 en 17 mei, 7 en 21 juni 2024 in Amsterdam. 

Dag en tijd
Woensdag: 13.30 – 16.30 uur cursus in Bilthoven

Vrijdag: 10:00 – 13:00 uur cursus in Amsterdam 

Locatie Bilthoven
Centrum de Linde                                 Jachtlaan 15
3721 CA Bilthoven

Locatie Amsterdam
Meditatiestudio Bilderdijkkade 26-4
1053 VC Amsterdam

Leraar
Marlies Roosendaal

Tarieven

Particulier
€441,- incl. btw 

Student (mbo, hbo, wo 20% korting)
€338,40 incl. btw  

Zelfstandige professionals
€441,- excl. btw

Werkgever
€677,- excl. btw

Overige informatie

De cursus is ontwikkeld door de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie in nauwe samenwerking met Hans Knibbe, grondlegger van Zijnsoriëntatie. De cursus wordt gegeven op diverse locaties in Nederland en België door een gediplomeerd leraar Zijnsoriëntatie die zes jaar in opleiding is geweest aan de school voor Zijnsoriëntatie.

Voor deze cursus zijn er geen specifieke vooropleidingseisen en is inclusief studiemateriaal. Wij geven de trainingen voor alle niveau’s.

Bij de cursus worden beoefeningen aangereikt die thuis beoefend dienen te worden. Dit vraagt 20 minuten per dag van je tijd.

De cursus heeft een doorgang bij een minimum aantal van 6 deelnemers.

Annuleringsvoorwaarden
Binnen 6 weken voor aanvang van de cursus betaal je 25% van de cursuskosten. Binnen 4 weken 50% en binnen 2 weken 100%.

Algemene voorwaarden 
Op dit aanbod zijn de algemene voorwaarden van toepassing. 

Inschrijven

Via het onderstaande formulier kun je je inschrijven voor de Cursus Gezonde Zelfliefde bij Leerruimte Zijnsoriëntatie – Marlies Roosendaal

Meer lezen? Boek Gezonde Zelfliefde

Gezonde zelfliefde is een door Hans Knibbe ontwikkelde werkvorm om de inherente liefde die in je aard besloten ligt vrij te maken en je daardoor te laten verwarmen. Zo ontspan je, durf je weer aanwezig te zijn bij de lege plekken in jezelf en ontwikkel je compassie voor jezelf en anderen. Je leert om jezelf liefdevol nabij te zijn, je energie te laten dalen en contact te maken met je wijsheidsgeest. Zo creëer je een goed uitgangspunt om passende antwoorden te vinden in het leven van alledag.

Gezonde zelfliefde is niet vanzelfsprekend. De westerse leefstijl en de emotionele tekorten uit je jeugd maken dat je je blik van jezelf af richt en vervulling zoekt in iets buiten je. Deze zoekende houding zet zich voort in je omgang met geliefden, je werk en de psychologische of spirituele ontwikkelingspaden die je gaat. Zo blijf je van jezelf verwijderd. Gezonde zelfliefde is daarom geen luxe, het is een noodzaak. Dit boek biedt een schat aan inzichten en methodes om deze kunst te ontwikkelen.

Bestel het boek ‘Gezonde Zelfliefde’ van Hans Knibbe

“Niet naar liefde zoeken

maar liefde zijn.”

Hans knibbe